"On 18päivää jäljellä jouluun.. ja  jolloin teille tänne tulen laittamaan pätkän satua.. Kannattaa käydä katsomassa ja lukemassa. Sadut/ tarinat olet kopioinut eri puolilta tätä ihmeellistä virtuaali maailmaa. Linkitän myös samalla sinne kyseiselle sivulle mistä olen sadun/tarinan löytänyt.."

 

Tontut

Erilaiset tontut

Tonttuja on kaikenlaisia – kaikenlaisia tehtäviä varten. On poronhoitajatonttuja, kotitonttuja, saunatonttuja ja kirjuri- tonttuja. On professoritonttuja, jotka tietävät kaiken maa- ilman asiat ja on metsätonttuja, jotka katsovat metsän eläinten perään. Yksi vanhimmista tontuista on puutonttu, joka tuntee puun sielun ja tietää kuinka puuta tulee käsitellä. Hän on itsekin kuin vanha hongankäkkärä.

Ikä

Tonttuja on kaiken kokoisia, näköisiä ja ikäisiä. Vanhimmat ovat yhtä vanhoja kuin Joulupukki.

Määrä

Tontut ovat vilkkaita liikkeissään ja harvoin yhtä aikaa paikalla. Tonttuja ei ole siis koskaan voitu varmasti laskea, mutta arvioidaan, että niitä on melkein yhtä paljon kuin Joulupukin poroja.

Pituus

Täysikasvuisen tontun pituus on noin puolet Joulupukin parran pituudesta. Joku on vähän pitempi, joku vähän lyhyempi.

 

 

Tehtävät

Tontuilla on kaikilla omat tehtävänsä, mutta kaikista yleis- luonteisempia tehtäviä on kaksi. Ensiksikin tontut kiertelevät ympäri vuoden siellä, täällä ja vähän tuollakin. He pitävät huolta siitä, että lapsilla on kaikki hyvin, mutta samalla ne pitävät myös kirjaa lasten kiltteydestä! Toiseksi tonttujen teh- täviin kuuluu metsän eläimistä huolehtiminen. Tontut pai- mentavat poroja, ja ovat apuna rakentamassa karhuille tal- vipesiä ja majaville patoja.

 

 

(katsoppas tänne)

 

http://www.santaclaus.fi/?deptid=8238 täältä löydät myös jouluisia askartelu vinkkejä :)