"On 20päivää jäljellä jouluun.. ja  jolloin teille tänne tulen laittamaan pätkän satua.. Kannattaa käydä katsomassa ja lukemassa. Sadut/ tarinat olet kopioinut eri puolilta tätä ihmeellistä virtuaali maailmaa. Linkitän myös samalla sinne kyseiselle sivulle mistä olen sadun/tarinan löytänyt.."

Joulumuori

Aina iloinen ja hyväntuulinen Joulumuori pitää huolen siitä, että asiat sujuvat Korvatunturilla niin kuin pitää. Hänellä on esiliina, joka on täynnä taskuja ja näistä taskuista löytyy varmasti kaikkea mitä tarvitaan. Joulumuorin vyöllä riippuu kapusta puuron hämmentämistä varten ja hänen kaulassaan roikkuu avainnippu, jossa on monenlaisia avaimia moniin erilaisiin paikkoihin, myös salaisiin. Joulupukkia on joskus vaikea lähestyä, koska hänellä on niin paljon salaisuuksia ja hän on kaikin puolin hieman mysteerinen ukki. Hän saa monet ihmiset jännittyneiksi, eikä suotta. Joulumuori sen sijaan on paljon mutkattomampi nauravaisine suineen ja touhukkaine olemuksineen.  Hänen luokseen on helppo mennä ja häntä voi vaikkapa halata.

Ikä

Olisi ehkä parempi keskustella Joulumuorin kanssa vaikkapa säästä tai piparkakkujen leipomisesta. Joulupukki on sitä mieltä, että Joulumuori on aivan ihana ja nuorekas ja siihen meidän on tyytyminen.

Kuulumiset

Joulumuorille kuuluu aina hyvää. Hän hymyilee ja on iloinen ja nauravainen.

Reseptit

Muorilla on aivan suunnaton reseptikokoelma, vaikkakin hän osaa tehdä melkein mitä ruokaa tahansa myös ilman ohjetta. Kymmenen tontun riisipuuro on yksi Joulumuorin useimmin tekemistä ruokalajeista ja siihen laitetaan hurjan paljon riisiä, aika paljon vettä, vielä enemmän maitoa ja tonttuhyppysellinen suolaa. Puuroon voi hujauttaa myös ”mihin minä sen paninkaan” -maustetta, jos sattuu sitä jostakin löytämään. Korvatunturilla puuroon lisätään myös monta onnea tuottavaa mantelia. Puuro nautitaan tietysti sokerin ja kanelin kanssa, hyvässä seurassa ja sulassa sovussa.

(Katsoppas tänne)