On 23päivää jäljellä jouluun.. ja  jolloin teille tänne tulen laittamaan pätkän satua..Kannattaa käydä katsomassa ja lukemassa. Sadut/ tarinat olet kopioinut eri puolilta tätä ihmeellistä virtuaali maailmaa. Linkitän myös samalla sinne kyseiselle sivulle mistä olen sadun/tarinan löytänyt..

 

Joulupukki ja hymy

Tuli loimottaa takassa Joulupukin kammarissa Napapiirillä. On mukavan hämärää ja lämmintä. Joulukuusta riemastunut pakkanen rapsauttelee nurkkia. Sillä on tapana pyyhältää erityisen usein Joulupukin kammarin sivuitse, sillä Joulupukki ja Joulumuori ovat sen hyviä ystäviä. Kerran Pakkanen tosin raapaisi innostuksissaan railon kammarin hirsiseinään ja sai Joulumuorin hiukan kimmastumaan. Ja se on jo tavatonta! Joulu- muorihan on aina hyvällä mielellä ja iloinen. Leppyi hän sentään pian, kun Pakkanen hönkäisi kaikki ikkunat täyteen kauniita jääkukkia, sekä Napa- piirillä, että kotona Korvatunturilla.

Joulupukki istuu tuolillaan ja mietiskelee. Välillä jostain kuuluu pienen tiu’un kilinää ja keveiden jalkojen töminää. Tontut siellä vilistävät jou- lunvalmistelupuuhissaan. Vaikka ympärillä käy tohina ja vilinä, on rauhallista. Ollaan kiireen rajan yläpuolella. Joulupukilla on joka päivä aikaa tuumailla, vaikka hänen luonaan käy valtavasti ihmisiä eri puolilta maapalloa. Joulupukin aika on vähän erilaista kuin meidän aikamme, se venyy ja kutistuu, limittyy ja lomittuu, ja siinä ehtii tehdä yhtä sun toista ja ottaa vielä nokoset. Miten muuten luulet Joulupukin ehtivän jakaa lahjat kaikkialle maailmaan yhden jouluaaton aikana? Kaikki on aina tullut tehtyä ilman hätäilyä, sillä Joulupukilla ei koskaan ole tapana hötkyillä.

Joulupukki hypistelee partaansa. Hän miettii keräämiänsä hymyjä, jotka ovat lähtöisin häntä tervehtimässä käyneiltä ihmisiltä. Yleensä hän saa jokaiselta ainakin yhden. Ne hymyt hän haluaisi levittää ympäri maailmaa, etenkin sellaisiin paikkoihin, missä ei aina jakseta hymyillä, ja joissa huolet ja pelot täyttävät ihmisten mielen. Jou- lupukki tietää, että hymy auttaa. Mutta miten hän saisi nämä hymyt jaettua? Niitä kun ei voi paketoida, eikä panna pussiin. Joulupukki tuntee oi-

 

kean pikkuvarpaan kutinasta, että vieraita on saapumassa ja jättää asian hautumaan suureen keskeneräisten ajatusten puuropataan.

Illalla, saavuttuaan kotiin Korvatunturille Jou- lupukki palaa aatoksiinsa. Hän pötköttelee iltapuuron jälkeen lempisohvallaan, kun piparkakkutaloa rakentava pikku Anna lähettää hänelle hauskan jouluisen ajatuksen. Silloin Joulupukki keksii! Koska lapset voivat aina halutessaan lähettää hänelle ajatuksiaan, eikö hänkin, Joulupukki voisi lähettää ajatusviestejä lapsille! Hän ryhtyy heti tuumasta toimeen, ajattelee kaikkia koskaan näkemiään hymyjä ja lähettää niitä kaikkiin löytämiinsä ensi yön uniin. Ja kuinka ollakaan, koko seuraavan vuorokauden ajan kaikkialla maailmassa heräilevät isot ja pienet lapset turvallisella ja hyvällä mielellä, hymy huulillaan.

 

(Katsoppas tänne)