"On 21päivää jäljellä jouluun.. ja  jolloin teille tänne tulen laittamaan pätkän satua.. Kannattaa käydä katsomassa ja lukemassa. Sadut/ tarinat olet kopioinut eri puolilta tätä ihmeellistä virtuaali maailmaa. Linkitän myös samalla sinne kyseiselle sivulle mistä olen sadun/tarinan löytänyt.."

Kuka onkaan joulupukki?

Joulupukkihan on se valkopartainen ja punanuttuinen ukki, jolla on viisas katse, mutta veitikka silmäkulmassa. Talvella Joulupukki pukeutuu kotioloissa pellavapaitaan, punaiseen liiviin ja huopatöppösiin. Ulos menneessään hän vaihtaa töppöset lapikkaisiin ja vetää ylleen lämpimän päällystakin. Päässään hänellä on lähes poikkeuksetta punainen hiippalakki ja toinen asia mistä hän ei millään luovu, ovat villasukat. Juhliin Joulupukki sonnustautuu pitkään ja koreaan juhlatakkiin ja kampaa partansa erityisen huolellisesti. Parta on muuten yhtä pitkä kuin puolitoista nuorempaa tonttua, jos ette sattuneet sitä vielä tietämään. Kesällä on mukava pukeutua kevyemmin ja niin Joulupukkikin tekee, villasukkia lukuunottamatta. Hän pitää usein shortseja ja kukallista paitaa käydessään esimerkiksi ongella. Joulupukki pitää punaisesta, koska se on lämmin joulun väri ja tuo mieleen iloitsevien lasten punaiset posket. Joskus olet voinut nähdä Joulupukin myös hieman erilaisessa hamossa. Hänellä on nimittäin paljon tilannetajua ja senpä vuoksi hän voikin toisinaan esiintyä myös erinäköisenä, ajasta ja paikasta riippuen. Joulupukin ulkonäkö riippuu myöskin siitä kuinka erilaiset ihmiset häntä katsovat. Hän on kuitenkin meidän kaikkien Joulupukki, ystävällinen ja ikiaikainen joulun lähettiläs.

Ja lisää informaatiota pukista,

Aika

Joulupukin aika on taika-aikaa. Se venyy ja kutistuu, limittyy ja lomittuu, ja siinä ehtii tehdä yhtä ja toista ja ottaa vielä nokoset. Usein ihmetellään, miten ihmeessä Joulupukki ehtii kiertää yhden päivän aikana kaikissa maailman paikoissa lahjoja jakamassa. Aikanaan Joulupukki pohdiskeli itsekin tätä ongelmaa: ”Niin hirmuinen määrä lapsia ja niin tavattoman vähän aikaa.” Hän kertoi pulmastaan ystävälleen Albertille. Albert mietiskeli hyvän aikaa, ja eräänä päivänä kun he tapasivat, hän sanoi: ”Kuulehan Joulupukki, luulenpa ratkaisseeni ongelmasi. Aika – se on suhteellista.”

Aikaero ja nopeus

Joulupukki poroineen ja tonttuineen käyttää aikavyöhykkeitä tehokkaasti hyväkseen viilettäessään jouluaattona mantereelta toiselle. Joulupukin ja hänen porojensa joutuisuutta on usein ihasteltu ja kummasteltu. Joulupukin mielestä asiassa ei ole mitään ihmettelemistä. Johtajaporo Petteri ja muut porot ovat vaan yksinkertaisesti niin nopeita ja joulun aikaan ne saavat erityisiä voimia salaisesta paikasta kerätystä superjäkälästä.

Arki

Joulupukin arki ei oikeastaan juurikaan erotu hänen juhlapäivistään, vaikka joskus arkena saattaakin olla sen verran tekemistä, että kolmannet tai neljännet päiväunet jäävät väliin. Jokaisena arkipäivänä pukilla on tapana pistäytyä Joulupukin kammarissa Napapiirillä, sillä siellä käy satoja ja tuhansia ihmisiä häntä tervehtimässä. Se on Joulupukille erityisen mieluista.

Harrastukset

Joulupukki käveleskelee mielellään Korvatunturin metsissä ja keskustelee luonnon ja eläinten kanssa. Lisäksi hän mietiskelee mielellään kaikenlaista maailman menoa aina kun aikaa sattuu olemaan, ja sitä hänellä yleensä on silloin kun tarvetta mietiskelyyn ilmaantuu.

Ikä

Joulupukki ei itsekään muista aivan tarkalleen omaa ikäänsä, mutta kerran hän koetti sitä laskea ja kuinka ollakaan, nukahti päästyään 364:n paikkeille. Kerrotaan, että Joulupukin ikä olisi käynyt ilmi hänen kauan sitten hankkimastaan poroajokortista, mutta nyt tuokin todiste on hävinnyt jonnekin maailman turuille. Eräs vanhimmista vanhin tonttu muistelee siinä lukeneen syntymäajan kohdalla ”hyvin kauan sitten”, mutta nythän asiaan on mahdoton saada varmuutta.

Kengät

Joulupukin mielikengät ovat kippurakärkiset lapikkaat, jotka käyvät hyvin hänen vanhanmallisiin suksiinsa.

Kielitaito

Joulupukki kuuntelee sujuvasti kaikkia maailman kieliä. Milloinkaan ei ole vielä tullut sellaista tilannetta eteen, että Joulupukki ja lapset eivät olisi ymmärtäneet toisiaan.

Kirjeet

Tontut auttavat Joulupukkia tuhansien maailmalta tulvivien kirjeiden käsittelyssä. Onneksi Joulupukilla on oma postikonttorinsa lukuisine tonttuineen ja siellä asia hoituu käden käänteessä.

Kulkuvälineet

Joulupukki kulkee erilaisiin paikkoihin, erilaisiin aikoihin. Siksipä hän valitsee kulkuneuvonsa yleensä vallitsevien sää- ja varsinkin lumiolosuhteitten mukaan. Grönlantiin ei voi mennä polkupyörällä, eikä Afrikkaan ajaa porolla. Onpa Joulupukin joskus nähty nousevan helikopteriinkin!

Lahjasäkki

Joulupukillahan on se kaikkien tuntema lahjasäkki, jossa hän kuljettaa lahjoja ympäri maailmaa. Säkki on aika suuri, varsinkin sisältä. Kerran tontut leikkivät Korvatunturilla piilosta ja säkkiin mahtui ainakin satayhdeksän tonttua piiloon. Ja oli siellä muutama lahjakin.

Lempijuoma ja -juoma

Poronmaito, jota Joulupukki nauttii joka aamu ison mukillisen. Arvellaan sillä olevan jotain tekemistä hänen pitkän ikänsäkin kanssa. Joulupukki pitää kaikenlaisesta hyvästä ruuasta kuten kalakeitosta, kaalilaatikosta, röstiperunoista ja räiskäleistä. Hänen erityisherkkuaan on kuitenkin Joulumuorin riisipuuro.

Parta

Se on kerran mitattu ja se on yhtä pitkä kuin puolitoista nuorempaa tonttua, jos eivät tontut sitten satu olemaan erityisen lyhyitä. Joulupukin parta on harmaahko ja aika kiharainen. Joulupukki hypistelee partaansa silloin kun hän mietiskelee jotain asiaa oikein syvällisesti.

Vaikka joskus tekisikin mieli vetää Joulupukkia parrasta, sitä ei pidä mennä tekemään, sillä se tekee kipeää. Talvella Joulupukki saattaa käyttää muhkeaa partaansa kaulaliinana. Hurjan kätevää!

Perhe ja sukulaiset

Koko maailma on Joulupukin perhettä!

Pituus

Joulupukki on pitempi kuin yksikään tontuista, mutta lyhyempi kuin Lapin vanhat kuuset.

Suhteellisuusteoria

Joulupukki on sitä mieltä, että suhteellisesti ottaen ihmisten suhteiden tulisi olla tulvillaan välittämistä, rakkautta ja lämpöä. Silloin kaikilla ihmisillä olisi hyvä olla. (ks. aika)

Uskonnollisuus

Joulupukki suhtautuu kunnioittavasti eri uskontoihin ja elämänkatsomuksiin. Hänellä itsellään on hyvin persoonallinen tapa katsella elämää. Kaikkiin maailman uskontoihin ja elämänkatsomuksiin kuuluu lähimmäisen rakastaminen ja lähimmäisestä huolehtiminen ja tämä on Joulupukin mielestä erityisen tärkeää.

Vaatteet

Joulupukin vaatteet eivät olekaan aivan vähäpätöinen juttu, sillä hänhän pukeutuu joka päivä! Hän katsoo kaikista ensimmäiseksi minkälainen säätila ulkona vallitsee ja valitsee villasukkien värin ja paksuuden sen mukaan. Talvella Joulupukki pukeutuu lämpimästi, jottei palelisi. Kesällä voi sitten pukeutua kevyemmin. Joulupukin vaatteet ovat suurilta osin punaisia, sillä se on lämmin väri ja muistuttaa joulusta, lasten punaisista poskista ja Petteri Punakuonon nenästä. Kerran tontut yittivät lainata Joulupukin nuttua, mutta tarvittiin melkein neljä tonttua ennen kuin nuttu saatiin kunnolla liikkeelle.

 

Tälläinen se meidän pukki sitten on :)

(katsoppas tänne)

Tulehhan huomennakin käymään :)